Bilbasen Forum

Abonner på forumtråd

Android Auto på dansk

Jacob  Larsen

Jacob Larsen
bruger siden
20-05-2017

12-08-2018 kl. 19:52

Til evt. interesserede:

https://www.mobilsiden.dk/nyheder/android-auto-forstar-nu-flere-danske-talekommandoer,lid.40035/

Jeg har downloadet appen via den i artiklen omtalte 3.part, og det fungerer super fint. Menuer og tekst er på dansk ligesom google maps også taler og forstår dansk.
Også indtaling af sms mv fungerer rigtigt godt. Husk at ændre sproginputtet på mobilens google-app fra engelsk til dansk.

Ift. Apple Carplay er apples interface mere indbydende med ikoner. Android auto er lidt mere simpelt med en forside, hvor adgangen til maps osv ligger i bunden af skærmen.
Fordelen med Android auto er så adgang til google maps, ligesom jeg også synes, at Android er bedre til at forstå ens stemmekommandoer end apple/siri.

Der hvor man kan mærke, at det ikke er googles egen app, kommer til udtryk i Android Auto ikonet, som - i hvert fald på min bils infoskærm - ved opstart lægger sig oven i bilens eget navigationsikon.
Google maps har ved indtastning heller ikke æøå. Så hvis man ikke vil indtale adressen, skal man ud i at skrive oe ae aa i stedet for. Men det er i småtingsafdelingen.

Konklusion: Jeg kan ærligt talt ikke se, hvorfor man skal vente på den officielle danske udgivelse af android auto, når 3.partappen allerede har alle funktionerne. Så en anbefaling herfra.
Når det så er sagt, er det imo mere nice to have end need to have (det gælder også for apple carplay). Man kan fint klare sig med at have sin mobil sat op på en holder, og så få navigation mv direkte fra mobilen.

Anmeld Hvad betyder det? Besvar indlæg