Bilbasen Forum

Abonner på forumtråd

Indlæg slettet

Søren Hansen

Søren Hansen
bruger siden
06-01-2004

12-01-2009 kl. 15:10

Jeg synes, at det er en meget god ide.
Hvis du får lavet en FDM test, og du køber bilen hos en forhandler, er han forpligtet til via garantien at udbedre de fejl, som FDM måtte finde i testen. Det kan hurtigt blive en meget god forretning for dig.

Jeg har selv købt to biler til ca. 150.000 kr stykket, hvor jeg har fået lavet FDM test.
Begge biler var nysynede, men FDM fandt alligevel mange fejl og mangler.
Den ene bil blev efterfølgende repareret for ca. 30.000 kr på garantien.
Alt i alt en meget god forretning for mig.

Anmeld Hvad betyder det? Besvar indlæg

H P

H P
bruger siden
06-01-2004

12-01-2009 kl. 15:14

Hej Martin.

Godt spørgsmål, jeg syntes at mange overvurderer FDM, forstået på den måde at de tester ALLE biler, hvorimod en aut. forhandler er langt mere specialiseret i det enkelte mærke.

Hvis det var mig, så ville jeg køre til et aut. værksted, de kender alle deres modellers svage og stærke sider, og så er de langt billigere :-)

Anmeld Hvad betyder det? Besvar indlæg

Profil slettet

Profil slettet

12-01-2009 kl. 17:29

Jeg synes det er lidt sjovt at FDM nogle gange er i samme bygning som en brugtvognsforhandler, hvor troværdig er den attest så? for at sige det kort, så kan den ikke bruges til en skid...

Jeg har en kammerat der købte en bil sådan et sted og kørte så hen til det autoriserede værksted og fik dem til at gå bilen efter og her var også rigtig mange fejl og mangler som forhandleren ikke ville udbedre for den havde jo en fejlfri FDM attest, som var lavet af de folk som han betalte løn til !!!

Nysynet bil, hvad kan man bruge det til i dag? Du kan køre hen og få synet en bil hvor alle lamper lyser i, hvis du bare lige giver synsmanden 500,- i lommen, så ser han ikke det og bilen bliver solgt som nysynet. Det sidste her har endda været i tv, det kunne egentlig være sjovt at få tv til at gå FDM efter om de gør tingene ordentlig, for der er nok lige så mange fejl som alle andre steder...

Anmeld Hvad betyder det? Besvar indlæg

Martin Sønderskov Nielsen

Martin Sønderskov Nielsen
bruger siden
11-12-2004

12-01-2009 kl. 20:36

En FDM attest er en god idé. Du kan jo i slutsedlen få skrevet at forhandler skal udbedre alle 0-markerede fejl.
Og der er lidt mere autoritet over det. Og der kan være juridisk hjælp at hente hvis der er større problemer, som forhandler ikke vil med til.
Men Omvendt kan det også være at FDM tester bilen, og siger den er i rigtig fin stand. så er ca 2000-2500 kr mange penge at give ud. Men så VED du også med sikkerhed at din bil er i god stand.

Hvis du har en god mekaniker ved hånden er det også godt. Bare det er en DU stoler på. At få bilen testet af kyndige mennesker er altid en god idé. Man kan jo være uheldig.

Da jeg i år 2002 købte en Carina E til 115 k, fIk jeg jeg en kammerat der er mekaniker, til at gå den igennem.

I 2006 Da vi købte en Mondeo gik FDM den igennem.

Anmeld Hvad betyder det? Besvar indlæg