Bilbasen Forum

Abonner på forumtråd

Erfaringer med Kia Optima

Torsten Knudsen

Torsten Knudsen
bruger siden
02-12-2019

31-12-2022 kl. 12:37

Hej alle

Jeg har en Superb som er ved at være klar til at blive skiftet med noget nyere. Jeg har kig på Kia Optima fa den har god garanti og masser af udstyr. Jeg ved godt den ikke sælges fra ny længere så den skal være brugt.


Nogle herinde som har erfaringer med dem? Er det en god bil eller har den nogle fejl man skal holde sig fra? Jeg tænker at holde den i en del år så kvalitet, vedligeholdelse og byggekvalitet betyder en del

Anmeld Hvad betyder det? Besvar indlæg

C HB

C HB
bruger siden
24-01-2023

24-01-2023 kl. 22:04

Jeg har haft en Optima PHEV siden 2018 og kørt ca. 85.000 km i den uden problemer.

Bilen er grundlæggende skruet godt sammen, men interiøret kan være lidt følsomt, sæderne bliver nemt slidt og læderratte og instrumentpanel bliver let ridset. Gearkassen kan ruske lidt mellem 2. og 3. når den er kold, hvilket kan indikere et problem (nogle har fået det fikset på garantien).

Hvis man skal slæbe en campingvogn, er det en god idé at få nogle supplerende fjedre bagpå, da bagenden er lidt urolig med tungt træk.

Forbruget er rimeligt, ca. 15 km/l i snit, 12 km/l på motorvej, 20 km/l landevej. Bykørsel er 100% strøm om sommeren, med et lille benzinforbrug til opvarmning om vinteren. Går gennemsnitligt 4,75 km pr. KWh på strøm.

Det er en dejlig langtursbil og det høje udstyrsniveau bliver man ret glad for. Elmotoren er lidt svag til bilen, så man skal holde foden lidt i ro ved acceleration, hvis man ikke vil have benzinmotoren til at starte. Til gengæld er der godt med kraft fra hele systemet, hvis man vil fremad - tilkørselsramper til motorvejen med 1500 kg campingvogn er en fornøjelse, man når snildt 100 km/t inden man skal flette ind 😀

Anmeld Hvad betyder det? Besvar indlæg