Bilbasen Forum

Abonner på forumtråd

Ingen måler af motorens temperatur på instrumentbrættet?

Alexander W

Alexander W
bruger siden
11-03-2018

07-11-2018 kl. 21:21

Hej,

Jeg har været ude og kigge på en brugt Audi A1. Alt ved bilen var umiddelbart fint, men da jeg skulle kontrollere motorens temperatur, konstaterede jeg at der ikke var nogen måler på instrumentbrættet, som viste motorens temperatur. Se billede her: https://imgur.com/a/LSysyYQ (ikke det bedste billede, men der var faktuelt ingen måler at spotte).

Bilforhandleren sagde at det skyldes, at måleren er digital, således at bilen blot giver en advarsel hvis temperaturen bliver for høj.

Er der nogle kløgtige hoveder derude, der ved om det er rigtigt? Har siddet og fundet en masse andre A1'ere af samme årgang, hvor der skam er målere af motortemperaturen på instrumentbrættet (se her: https://imgur.com/a/xCAf0iJ)

På forhånd tak!

Vh
Alexander

Anmeld Hvad betyder det? Besvar indlæg

René Lund

René Lund
bruger siden
26-07-2011

07-11-2018 kl. 22:00

Hej Alexander.

Det er ganske normalt, at nogen biler ikke er med en direkte måler af kølervandet. Oftes er det bygget sådan op, at der lyser en blå kølevandsindikator, indtil kølervandet bilver varmt. Derefter forsvinder den. Skulle der ske, at være fejl eller kølervandet bliver for varmt, så vil den lyse rød. (Nogen modeller kører uden den blå indikator, men har altid den røde)

Hvad angår dine to billeder, så skal du huske at tage højde for, at netop de to kører med forskellige kombiinstrumenter. Selv mellem udstyrsudgaverne på samme bilmodel kan der være forskel, i hvor vidt der er kølervandstemperatur-måler eller ej. :-)

Mvh.

Anmeld Hvad betyder det? Besvar indlæg