Bilbasen Forum

Abonner på forumtråd

Kørselsadfærd og valg af forsikring

Frederik Holgersen

Frederik Holgersen
bruger siden
09-01-2021

09-01-2021 kl. 09:58

<span>Hej Bilbasen!</span>
<span>Jeg er i gang med mit speciale om kørselsadfærd, selvtillid og valg af forsikring. Jeg prøver at undersøge, om der er en sammenhæng mellem folks kørsel og deres valg af forsikring. Jeg har dertil lavet et helt anonymt spørgeskema, som jeg virkelig håber nogen af jer kunne have lyst til at svare på (det tager 5-10 minutter) - det ville være virkelig være en kæmpe hjælp! 😊: </span>https://www.survey-xact.dk/LinkCollector?key=7GWUN186UNC1

Dette indlæg blev 09-01-2021 09:59 redigeret af dets forfatter.

Anmeld Hvad betyder det? Besvar indlæg

J R

J R
bruger siden
13-12-2013

09-01-2021 kl. 10:47

Udfyldt.
Nogen af dine spørsmål er svære at svare på med et korrekt svar.

Eks hvis der er automatisk langtlys, så er det ikke mig der er for sent med at slå ned. Det er automatikken. Men nogen gange så er det også modkørende der kommer med en nefo lygte som forlygte og blinker på 2 km afstand.

Eks kører med kort lys om natten. Har man LED lys, så er der 100 gange bedre lys på end med gammeldags H7 pærer. Eller hvis man kører i biler med forskellige funktioner, nogen med auto langt lys og andre ikke.

eks fejler mellem blinke eller vinduesvaske. Hvis man på ugentlig basis kører i 3-5 forskellige mærker, som har forskellige betjenings greb, eks en tænder visker på højre stilk og en anden på venstre stilk.
Eller hvis en skruer op for lyden på højre knapper på rattet og en anden gør det med venstre betjeningspanel på rat.

På disse måder kan dit spørgeskema give en forkert opfattelse af bilistens åndsevner, når der svares eks "af og til" på om man glemmer at tænde langt lys.

Anmeld Hvad betyder det? Besvar indlæg

Frederik Holgersen

Frederik Holgersen
bruger siden
09-01-2021

09-01-2021 kl. 23:10

Hej J R. Jeg giver dig fuldstændig ret i, at der er nogle huller i mit spørgeskema. Spørgsmålene bygger på et ældre spørgeskema, som i mange år har været det man brugte til at undersøge køreadfærd (det hedder Driving Behavior Questionaire, hvis du skulle være interesseret). Det betyder at der kan være spørgsmål, som kan virke forældede (et andet eksempel er den med "glemmer hvilket gear du er i" - det ser selvfølgelig ikke, hvis du kører bil med automat gear). En endnu bedre metode, men umulig med mine midler, var at have en 'køreekspert' siddende på passagersædet for hver af de deltagende, som så skulle give alle en point score - men også her ville der være huller i metoden: ville deltagere. køre anderledes, hvis han sad alene, vejret var anderledes, tidspunktet var et andet etc. Så det handlede om for mig, at forsøge at komme 'så tæt på som muligt'. Og den her metode med det her spørgeskema er det tætteste jeg kan komme på en indikator for køreevne - men igen, der vil altid være metodiske fejl og begrænsinger - og alle dem du er kommet med er helt sikkert værd at nævne. De er noteret. Tak for feedback og tak for at tage dig tid til at svare 😊

Anmeld Hvad betyder det? Besvar indlæg